Kuukausikirje 3/2019

Vista 30 -kilpailut

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut. Kilpailut julkistettiin Vistan nettisivuilla maanantaina 4.3.2019 klo 9.00, ja kilpailuaika jatkuu 30.4. asti. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!

Saavu Vista 30 -workshopiin keskiviikkona 13.3. klo 16.00 kuulemaan kilpailuohjeista sekä suunnittelemaan juhlavuoden tapahtumia. Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1038153939701478/

Vista 30 -workshop

Vista ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelma täyttävät 30 vuotta tänä vuonna! Mikä sinusta olisi oikea tapa juhlistaa tätä? Minkälaisen juhlavuoden sinä haluaisit viettää? Workshopissa käydään myös läpi VISTA 30 -kilpailun ohjeet.

Saavu H2-kokoushuoneeseen (Otakaari 1, K-siipi) ke 13.3. klo 16.00 kuulemaan nykyisistä suunnitelmista, ideoimaan lisää ja lähtemään mukaan toimintaan!

Vistan uudistetut nettisivut

Vista nettisivut ovat saaneet juhlavuoden kunniaksi uuden vistanvihreän ja -oranssin ilmeen! Uusina ominaisuuksina sivuilta löytyy nyt muun muassa tulevat tapahtumat kokoava kalenteri (etusivun alareunassa), hallituksen pöytäkirjat sekä palautelaatikko, jonka kautta voi helposti ja halutessaan myös nimettömästi lähettää viestiä ja ideoita vistan hallitukselle. Lisäksi sivut toimivat nyt mukavasti myös mobiililaitteilla.

Vuosikokous

Vistan vuosikokous pidetään 20.3.2019 klo 17.00.

Ekskursio Norjaan

Vista suuntaa Norjaan yhdessä laitoksen ja MARK:in kanssa syyskuussa. Ekskursio sijoittuu IFLA-konferenssin yhteyteen. Ohjelma ja kohteet tulevat pitkälti MARKin puolesta, joten opiskelijoille kuuluu esimerkiksi yöpymisten järjestäminen ja ekskursio-oppaan tekeminen. Osallistujille on luvassa 1-2 opintopistettä ekskursiosta. Save the date, lisää infoa myöhemmin!

Viherpaja

Vantaalla Koivuhaassa sijaitseva puutarhakeskus Viherpaja avaa jälleen Japanilaisen puutarhan ovet 30.3! Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin kirsikat päättävät tänä vuonna ruveta kukkimaan, mutta tämä tieto tarkentuu lähempänä.

Japanilaiseen puutarhaan on ilmainen pääsy, mutta olisi silti suotavaa jättää 1€ oven pielessä olevaan tippikuppiin. Tällä rahalla mm. ruokitaan puutarhan kaloja.

Kiinnostuneiden kesken tehdään yhteislähtö erikseen sovittavana päivänä, kun kukinnan ajoitus saadaan selville.

Mitä muuta tapahtuu viheralalla:

Turussa järjestetään Piha ja Puutarha-messut 29-31.3.2019. Lisätietoa: https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/piha-puutarha/

Lumikuningatarpäivät
Kiinnostavatko orkideat? Suuntaa siis Helsingin Talvipuutarhaan 14.-17.maaliskuuta 2019,
https://www.suomenorkideayhdistys.fi/

MAR-E1043 Metsänhoidon perusteet

Metsänhoidon perusteet kurssi järjestetään jälleen ensi kesänä! Opetus painottuu neljän päivän pituiseen kenttäjaksoon, joka järjestetään Helsingin yliopiston metsäasemalla Juupajoella Hyytiälässä. Kurssi kuuluu maisema-arkkitehtuurin pääaineen valinnaisiin (kandidaatin tutkinto) ja vaihtoehtoisiin (maisterin tutkinto) kursseihin. Kurssin voi sisällyttää myös maisema-arkkitehtuurin sivuaineopintoihin.

Kurssille ilmoittautuminen Oodissa on auki. Voit antaa äänesi kenttäjakson ajankohdalle 15.3. saakka, vaihtoehtoina ovat viikot 33 ja 34. Anna äänesi tämän lomakkeen kautta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfi2h0ih03DjlMzBILWTy64pG-bOt1O53UkRSIRDQ9Cxvk17w/viewform?usp=sf_link

Kenttäjakson jälkeen järjestetään vielä maastoluento kaupunkimetsässä jossakin pääkaupunkiseudulla.

Kurssi pyritään järjestämään joka toinen vuosi. Todennäköisesti tätä seuraava toteutus ajoittuu kesään 2021.

MARK etsii opiskelijaa uusien kotisivujen tekemiseen

MARK etsii opiskelijaa uusien kotisivujen tekemiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa vanhojen kotisivujen siirtämistä uuteen alustaan (yhdistysavain). Hakemukset työnäytteineen voi toimittaa 10.3. mennessä osoitteeseen: mark@m-ark.fi

Muuta

Parhaiten pysyt kartalla Vistan tulevista tapahtumista lisäämällä Vista-kalenterin omaan kalenteriisi linkistä: https://calendar.google.com/calendar?cid=ZnU0NHZpMHYyYWkzaHZyNXQwaTJuOHFidTRAZ3JvdXAuY2FsZW5kYXIuZ29vZ2xlLmNvbQ

Vistan hallituksen kokouksien pöytäkirjat löytyvät aina muutama päivä kokouksen jälkeen nettisivuilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *