Kuukausikirje 4/2019

Yleistä:
  • Vista 30 -kilpailu
  • Opiskelija-arvioitsijoita tarvitaan
  • MAR-E1017 Maisema-arkkitehtuurin erikoistyö, “POP-UP” (1-X op)
Tapahtumia
  • Yhteislähtö Kevätmessuille
  • Viherpajan japanilainen puutarha kukkii
  • Vista explores Plehat 17.4.2019
  • Vista meets Ramboll 24.4.2019
  • Vistan Wappu 30.4.2019
  • Ekskursio Norjaan
  • Mitä viheralalla tapahtuu huhtikuussa?

Yleistä:

Vista 30 -kilpailu

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut:https://vista.ayy.fi/?page_id=1434. Kilpailuaikaa on jäljellä vielä 30.4. asti. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!

Opiskelija-arvioitsijoita tarvitaan

Arkkitehtuurin laitoksella on käynnissä Maisema-arkkitehtuurin lehtorin rekrytointi ja jatkossa olevat kaksi hakijaa tulevat antamaan opetusnäytteet keskiviikkona 17.4.2019.

Opetusnäytteisiin tarvitaan mukaan 5-6 opiskelija-arvioitsijaa. Tehtävään haetaan ensisijaisesti maisema-arkkitehtuurin 2. vuosikurssin opiskelijoita, mutta myös muut voivat ilmoittautua. Opiskelijoille maksetaan tehtävästä 30 euron palkkio. Opiskelija-arvioitsijoiden täytyy sitoutua olemaan paikalla molemmissa näytteissä sekä täyttämään niistä arviointilomakkeet.

Päivän aikataulu on seuraava:

10:00-10:45     Minna Komulainen

11:00-11:45     Matleena Muhonen

Haluaisitko osallistua näytteeseen opiskelija-arvioijana? Lähetä ilmoittautuminen ja yhteystietosi Kiralle (kira.sipila(at)aalto.fi), kerro samalla myös vuosikurssisi. Mukaan otetaan tarvittava määrä opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.

MAR-E1017 Maisema-arkkitehtuurin erikoistyö, “POP-UP” (1-X op)

Haluatko tehdä kerrankin jotain huomiota herättävää? Maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelma täyttää 30 vuotta. Juhlaviikolle 7.-11.10.2019 valmistellaan useita tapahtumia, joista ehkä hauskin on opiskelijoiden julkiseen tilaan ideoima ja toteuttama, ainutkertainen ja hetkellinen teos tai teko. Kurssilla pohditaan ja kokeillaan käytännössä, miten ohikulkija kiedotaan maisema-arkkitehtuurin pauloihin.

Meille on tarjolla mahdollisuus toteuttaa itse teko hyvän sään aikana loppukesällä – erään suuren yleisötapahtuman yhteydessä –  ja dokumentoida teos esitettäväksi toisessa paikassa lokakuussa.

Tehtävän tarkempi määrittely ja pelisäännöt sovitaan yhdessä. Suorituksen laajuus määritellään opiskelijan henkilökohtaisen työpanoksen mukaan.  Kurssin opettajina toimivat maisema-arkkitehti, tuottaja Sini Parikka ja lehtori Meri Mannerla-Magnusson. Kurssi toteutuu mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 ja enintään 25. Ponkaise itsesi mukaan!

Ensimmäinen tapaaminen ja info on torstaina 11.4. klo 17:00, sali Johanna, Oppimiskeskus. Osoita kiinnostuksesi 10.4. mennessä https://doodle.com/poll/xyq89trx8egyw6v4

Tapahtumia:

Yhteislähtö Kevätmessuille

Vistan yhteislähtö Kevätmessuille: https://www.facebook.com/events/350037962282233/

Tällä viikolla järjestetään jälleen Pasilan messukeskuksessa Kevätpuutarha-messut, jotka ovat Suomen suurimmat puutarha-alan messut! Messut ovat suunnattu kuluttajille, joten esillä on paljon erilaisia mallipihoja, taimimyyntiä, puutarhatyökalumyyntiä, tuote-esittelyjä sekä paljon muuta. Tänä vuonna tapahtuman sydämessä, ideapuutarha-alueella, nähdään neljä teemapuutarhaa: city-eko, joka pihan kotiapteekki, rakkausretriitti sekä pihat lapsi- ja koiraperheille.

Nähdään yhdessä messukeskuksen ovilla lauantaina 6.4. klo 10.00 tutustumaan messuhulinaan.

Opiskelijalippu maksaa 10€ ja sen voi kätevästi ostaa etukäteen täältä: https://shop.messukeskus.com/catalog/product/view/id/959/

Lisätietoa löydät täältä: https://kevatmessut.messukeskus.com/kevatpuutarha/

Viherpajan japanilainen puutarha kukkii

Puutarhakeskus Viherpajan japanilaisen puutarhan suurien kirsikkapuiden kukintahuippu ajoittunee, ulkoilmoista riippuen, reilun viikon päähän.
Lähdetää sunnuntaina 14.4. yhdessä katsomaan näitä kauniisti kukkivia puita. Tavataan Viherpajan parkkipaikalla osoitteessa Meiramitie 1, Vantaa klo 14.00.

Vista explores Plehat 17.4.2019

Hyppää mukaan virtuaalitodellisuuteen ja koe aika eloon herätetyssä digitaalissa suunnittelumallissa.

Maisema-arkkitehtuurin konsultti- ja digipalveluja tarjoaava Plehat oy on kutsunut Vistan ja kaikki kiinnostuneet vierailemaan toimistollaan Otaniemessä (Otakaari 5 A). Tapahtuma on rento tutustumiskerta virtuuaalitodellisuuteen, jossa pääsee kokeilemaan Plehatin kehittämää Spacetime VR-kehitysalustaa ja kuulemaan suunnitteluteknologian uusista tuulista. Spacetimellä voit hallita vuorokauden aikaa ja kuukausia, sääolosuhteita, kuten sadetta, sumua, tuulta ja pilvisyyttä.

Nähdään kiltahuoneella klo 16.50, josta voimme yhdessä kävellä Plehatin toimistolle tai paikalle voi myös saapua suoraan klo 17.00, Otakaari 5 A.

Tapahtuma kestää noin tunnista kahteen tuntiin.

Vista meets Ramboll 24.4.2019

Lähde Vistan mukaan Ramboll-yritysexculle 24.4. klo 16.00. Luvassa mielenkiintoisia aiheita, rentoa ohjelmaa ja maukasta purtavaa. Excu pidetään Rambollin toimistolla Leppävaarassa, kauppakeskus Sellon lähellä Säterinkatu 6. Tapahtuma on auki kaikille Aallon opiskelijoille. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 8.4. klo 12.

’’Ramboll on johtava suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka perustettiin Tanskassa vuonna 1945. Yhtiön palveluksessa on noin 13 000 työntekijää. Kansainvälisenä yhtiönä Rambollilla on vahva asema Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa, Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella.’’

Vistan Wappu 30.4.2019

30.4. vietetään jälleen Vistan Wappua lakkienjaon yhteydessä aamupäivän ajan. Saavu siis Amfille spraymaalaamaan maisujen vihreä lehti haalarisi lahkeeseen. Tarjolla mimosaa ja hilpeää wapputunnelmaa!

Ekskursio Norjaan

Vista suuntaa Norjaan yhdessä laitoksen ja MARK:in kanssa syyskuussa. Ekskursio sijoittuu IFLA-konferenssin yhteyteen. Ohjelma ja kohteet tulevat pitkälti MARKin puolesta, joten opiskelijoille kuuluu yöpymisten järjestäminen ja ekskursio-oppaan tekeminen. Osallistujille on luvassa 1-2 opintopistettä ekskursiosta. Lisää infoa myöhemmin!

Parhaiten pysyt kartalla Vistan tulevista tapahtumista lisäämällä Vista-kalenterin omaan kalenteriisi linkistä: https://calendar.google.com/calendar?cid=ZnU0NHZpMHYyYWkzaHZyNXQwaTJuOHFidTRAZ3JvdXAuY2FsZW5kYXIuZ29vZ2xlLmNvbQ

Vistan hallituksen kokouksien pöytäkirjat löytyvät aina muutama päivä kokouksen jälkeen nettisivuilta: https://vista.ayy.fi/?page_id=1134

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 26.4.2019

Mitä viheralalla tapahtuu huhtikuussa?

Lue lisää!

%d bloggaajaa tykkää tästä: