Ravista 30: Onk’s maisema-arkkitehdit pehmoarkkitehteja?

Julkaisemme juhlavuoden kunniaksi muutamia juttuja noin 30 vuoden takaa Vistan ja Ravistan alkuvaiheilta.

”Meri testaili mikrofoniaan ja kuvaajamme Mikko zoomaili kamerallaan ohikulkevia ihmisiä. Katseeni kierteli ja etsi sopivia ”kokelaita”. Tarkoituksenamme oli kysellä satunnaisilta vastaantulijoilta heidän käsityksiään maisema-arkkitehtuurista.”

Monella on mielikuva siitä, mitä maisema tarkoittaa tai mikä on arkkitehti, mutta kuinka moni lopulta tietää, mikä on maisema-arkkitehti? Lue alla olevasta artikkelista, millaisia mielikuvia kyseinen sana herätti 30 vuotta sitten Esplanadin puistossa ulkoilevien ihmisten ajatuksissa:


Tämän julkaisun lainaus ja kuvat ovat alkuperäisestä Eeva Eitsin kirjoittamasta artikkelista, joka ilmestyi Vitsas-lehden ensimmäisessä numerossa toukokuussa 1990. Haastattelut ovat tehneet Meri Mannerla ja Eeva Eitsi, kuvat on ottanut Mikko Bonsdorff.

%d bloggaajaa tykkää tästä: